gerrit van der bijl 2018Gerrit van der Bijl, geboren in 1946 en opgegroeid in Amsterdam.

In 1972 ben ik aan de Vrije Universiteit afgestudeerd als jurist.
In mijn studententijd ben ik actief geweest als basketballer (Eredivisie en in heel Europa gespeeld in Nationale Teams)

Na mijn militaire dienst in 1973 bij de Koninklijke Marechaussee ben ik naar Limburg verhuisd samen met mijn uit Midden-Limburg afkomstige echtgenote, die in 1994 is overleden.
Ik woon inmiddels 44 jaar in Limburg, achtereenvolgens in Baexem , Maasbracht , Maastricht en vanaf 2001 in Meerssen. In 2000 ben ik getrouwd met Marian Konings, afkomstig uit Zuid-Limburg.

Mijn loopbaan bestaat uit bijna 30 jaar (gemeentelijke) overheid en ruim 10 jaar bedrijfsleven t.w..
" gemeentesecretaris Heythuysen ,
" directeur van Architecten - en Ingenieursbureau in Heerlen, Amsterdam en Berlijn,
" gemeentesecretaris Maasbracht
" Directeur Stadsontwikkeling in Heerlen.

In deze laatste functie was ik o.m. verantwoordelijk voor projecten als de restauratie van het Glaspaleis, de renovatie en uitbreiding van het Parkstad Limburg Theater en de voorbereiding en opstart van het Maankwartier.

Op velerlei terreinen maatschappelijk actief geweest, zoals lid van de Tuchtcommissie van de Ned. Basketball Bond, voorzitter van stichting bejaardenoord Heythuysen , vice-voorzitter van een stichting R.K. MAVO Heythuysen, vice-voorzitter van de provinciale VVD-Limburg, bestuurslid van het klassieke Bassinconcert in Maastricht, commissaris bij NV Avantis, directeur Stadsherstel Heerlen BV, bestuurslid Vereniging Limburgse Gemeenten etc.

Huidige functies zijn: voorzitter Stichting Aandelenbezit Verschueren Orgelbouw, bestuurslid Stichting Ontwikkelings Maatschappij ENCI-groeve (namens de gemeente Maastricht) en bestuurslid van de Stichting Bevordering Professionele Dans Limburg (Joost Vrouenraets/ Gotra).
Daarnaast ben ik vrijwilliger bij het museum voor moderne kunst het Hedgehouse in Wylre.
Verder ben ik actief als lid van de Golfclub Meerssen en lid van de Sociëteit Meerssen en van de PROBUS Westelijke Mijnstreek.

Vanaf 2014 ben ik voorzitter van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad en sinds 2016 fractievoorzitter van BRUG-M.

Mr G. van der Bijl, Proost de Beaufortstraat 24, 6231 EB Meerssen. 0651783900

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.