Charles Mukanga foto 1Mijn naam is Charles Losha Mukanga, geboren in 1954 in Mpana (Democratische Republiek Congo), waar ik ook ben opgegroeid. Ik woon sinds 1985 met mijn gezin in Meerssen-West. Ik ben getrouwd en mijn vrouw en ik zijn samen de ouders van 4 kinderen.

In mijn geboorteland Congo heb ik wis- en natuurkunde gestudeerd. Toen ik in Nederland kwam wonen ben ik verder gegaan met studeren en heb ik een opleiding werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en in Aken gevolgd. Ik heb in Nederland bij verschillende ingenieursbureaus, alsook bij Rijkswaterstaat gewerkt, uiteraard steeds in de technische sector. Momenteel werk ik op free-lance basis bij technische bedrijven.

In 2014 ben ik lid van BRUG-M geworden omdat deze partij mij meteen aansprak. De partij staat voor verandering, wil breken met de gevestigde, traditionele politiek - en dat wil ik ook. Verder staat BRUG-M voor transparantie, openheid en ook dat vind ik heel belangrijk voor het openbare bestuur. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk openheid in de politiek is voor de democratie. Tijdens bijeenkomsten van BRUG-M voel ik me steeds welkom, kan ik altijd zeggen wat ik van zaken vind en daar wordt ook altijd respectvol mee omgegaan. BRUG-M heeft ook oog voor sociale rechtvaardigheid, wil opkomen voor de zwakkeren in de samenleving - en ook dat trekt mij in deze partij.

Ik woon al bijna 33 jaar in Meerssen, heb hier met mijn gezin een nieuw bestaan opgebouwd en voel me hier thuis. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de Meerssense samenleving en aan het gemeentelijke bestuur. Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen. Daarom sta ik op de lijst van kandidaten van BRUG-M voor een zetel in de gemeenteraad. Met uw steun gaat dat lukken. Uiteraard zal ik dan - vanuit mijn afkomst en achtergrond - de nodige aandacht geven aan van positie van medeburgers van allochtone afkomst. Ik wil me inzetten voor een prettig en veilig leefklimaat in de gemeente Meerssen, zodat oude én nieuwe inwoners kunnen (blijven) zeggen: "Het is goed hier te leven!"

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.