Leon Gerards

Ik ben Leon Gerards. In 1945 ben ik geboren in Rothem.

Nog voor ik de ogen goed en wel open had ben ik met mijn ouders naar Weert Meerssen verhuisd. Daar woonde ik tot 1972. Vanaf toen tot 1990 woonde ik samen met mijn vrouw en dochter in Ulestraten. Van Ulestraten verhuisden wij in 1990 naar Tiel in Gelderland.

De verhuizing naar Tiel had te maken met mijn werk. In 1962 begon ik als postbode bij het staatsbedrijf der PTT. Van daaruit ben ik in 1964 als postbode naar Bunde geplaatst. Ik ben toen aan een interne opleiding begonnen voor een leidinggevende functie. Nadat ik die met goed gevolg had beëindigd werd ik tewerkgesteld op het nieuwe sorteercentrum in Sittard. Later ben ik gaan werken in Zaltbommel waar ik samen met mijn collega’s de splitsing tussen briefpost en pakketpost heb voorbereid. De laatste jaren voor mijn vervroegde pensionering heb ik Dordrecht gewerkt al als chef van een afdeling.

Na mijn pensionering ben ik in 2008 weer terug naar Meerssen verhuisd en zoals ik al mijn hele leven gedaan heb, ging ik ook weer in Meerssen vrijwilligerswerk doen, zoals b.v. het invullen van belastingformulieren en mentor bij de FNV Belastingservice.

Toen BRUG-M werd opgericht, was ik van mening dat ik daar een steentje aan kon bijdragen. Zo werd ik een van de oprichters van BRUG-M en secretaris, hetgeen ik nu nog steeds ben.
Ik hoop dit allemaal nog lang te mogen doen voor de medemensen die mijn hulp nodig hebben.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.