MENINGSPEILING ONDER INWONERS

MENINGSPEILING ONDER INWONERS

 

BRUG-M diende tijdens de raadsvergadering van 9 juli een motie in om meteen na de zomervakantie een meningspeiling onder de inwoners te houden waarin aan de burgers gevraagd wordt welke optie hun voorkeur heeft: 1) verder gaan als regiegemeente in samenwerking met Maastricht óf 2) herindeling met Maastricht.

Dit voorstel kreeg van andere raadsfracties (behalve Het Origineel) de nodige kritiek, met opvoering van allerlei praktische bezwaren. Het College van B&W liet in een reactie echter weten dat zij een dergelijke peiling onder inwoners uitvoerbaar acht. Desondanks werd het voorstel toch weggestemd door o.a. KIJK!!! en CDA. En zelfs fracties die eerder met voorstellen voor andere meningspeilingen onder inwoners kwamen (Lokaal DNA en FOCUS) stemden nu tegen. Als een meningspeiling onder inwoners uitvoerbaar is, dan is het dus een politieke keuze om het niet te doen. Bang voor de  uitslag? Of was het gewoon om BRUG-M dwars te zitten? Hoe dan ook, er komt géén meningspeiling onder inwoners. Jammer.

 

Dit bericht a.u.b. delen!

 

Geplaatst door : Angélique van Geel-Laven

1000 Resterende tekens


Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.